Algemene gezondheidszorg

Als rasechte eerstelijnspraktijk helpen wij u graag bij alle kleine of grote problemen die uw hond ondervindt. Permanente bijscholing houdt ons scherp en een moderne infrastructuur en apparatuur onderscheidt ons. Wij helpen u graag waar het kan en sturen u gericht door wanneer het nodig is.

Praktivet algemeen onderzoek hond
Praktivet consultatie honden
Praktivet algemeen onderzoek hond
Praktivet algemeen onderzoek hond
Praktivet video otoscoop

Identificatie en registratie

Sinds 1 september 1998 is de identificatie en registratie van honden verplicht. Dit heeft een aantal consequenties:

  • als een hond bij u geboren wordt en u de intentie hebt om hem te houden, dan moet u hem laten identificeren en registreren vóór de leeftijd van 8 weken.
  • als u de intentie hebt om een hond te verkopen of weg te schenken, dan moet u hem ongeacht de leeftijd laten identificeren en registreren.
  • als u een hond koopt of krijgt, dan moet hij op voorhand zijn geïdentificeerd en een paspoort hebben.

Mocht uw viervoeter dan toch eens alleen op wandel gaan, dan kan hij snel opgespoord worden.

www.dogid.be

Praktivet identificatie hond
Praktivet chippen hond

Ontwormen

Er zijn verschillende soorten wormen waarmee een hond zich kan besmetten, elk met zijn eigen cyclus en schadelijk karakter. Daarom laat u uw hond best regelmatig ontwormen, niet in het minst omwille van de mogelijke overdracht naar de mens. Dankzij onze kennis en ervaring voorzien wij de beste behandeling op maat van uw dier.

Praktivet hond
Praktivet hond ontwormen

Vaccinatie

Gaat u met uw hond naar de hondenschool of neemt u hem binnenkort mee op vakantie? Dan doet u er goed aan uw hond gepast te laten vaccineren. Parvo, besmettelijke hondenhoest, rabiës,… Het zijn slechts enkele van de vele ziekten waartegen gevaccineerd kan worden. Contacteer ons voor een vaccinatieschema op maat.

Praktivet honden vaccinatie

Vlooien en teken

Vlooien en teken kunnen méér dan een vervelend probleem zijn, zowel voor uw huisdier als voor uzelf. Voorkomen is beter dan genezen. Wij helpen u graag aan de juiste middelen.

Praktivet ontvlooien hond
Praktivet teek hond

Radiografie en Echografie

Met ons geavanceerd echografietoestel kunnen we de interne structuren en organen nauwkeurig in beeld brengen. Zo kunnen we een correcte diagnose stellen of u de eerste beelden tonen van uw drachtig teefje. Een radiografietoestel maakt gebruik van röntgenstralen om lichaamsstructuren op beeld te tonen. We gebruiken radiografie ook om een inschatting te maken van de worpgrootte als uw teefje drachtig is. Onze beide praktijken beschikken over dergelijke apparatuur.

Praktivet echografie hond
Praktivet rx hond
Praktivet rx foto
Praktivet echografie hond
Praktivet rx hond

Chirurgie

Wij voeren alle eerstelijnsoperaties zelf uit, van castratie, sterilisatie tot wondchirurgie en keizersnede,… Daarvoor hebben we een aparte, volledig uitgeruste operatiekamer. Afhankelijk van het type ingreep, kiezen we voor injectie- of inhalatie-anesthesie (verdovingsgas). Voor gespecialiseerde ingrepen sturen we u verder naar de gepaste persoon/kliniek.

Praktivet castratie hond
Praktivet anesthesietoestel
Praktivet chirurgie hond
Praktivet biopt staalname
praktivet operatie hond

Kunstmatige inseminatie

Door een bepaling van het progesterongehalte in een bloedstaal kunnen we u adviseren wanneer uw teef best gedekt kan worden. Indien dit, om welke reden dan ook, niet mogelijk is op natuurlijke wijze, dan kunnen wij kunstmatige inseminatie voorzien. Wij beschikken over het nodige materiaal en leveren een kwantitatieve en kwalitatieve beoordeling van het sperma van de door u gebruikte reu. Wij mogen, met enige fierheid, zeggen dat we al een uitstekend drachtigheidspercentage hebben gerealiseerd!

Praktivet kunstmatige inseminatie hond

Tandverzorging

Honden kunnen, net als mensen, last krijgen van tandplak, tandsteen en tandvleesontsteking. Een “onfrisse adem” kan hier een symptoom van zijn. We beschikken over een detartratietoestel, speciaal om het gebit van uw huisdier te reinigen, en over een dentale unit, waarmee we tanden kunnen slijpen, boren of splijten. Wij bieden ook een gespecialiseerd gamma verzorgingsproducten aan (kauwstrips, mondwater,…) om nadien de tanden van uw dier gezond te houden. Vergeet ook niet dat een gezonde voeding heel belangrijk is voor een gezond gebit!

Praktivet tandverzorging hond
Praktivet tanddetartratietoestel hond
Praktivet tandverzorging

Hondenvoeding

Het is niet evident om uit het enorme aanbod in de winkel de kwaliteitsvolle en meest geschikte voeding voor uw hond te selecteren. Omdat slechte voeding vaak tot grote problemen zoals diarree, tandproblemen en een ondermaatse weerstand leidt, is het van belang dat uw hond goed en correct eet. Wij bieden zorgvuldig geselecteerd kwaliteitsvoer voor elk ras en geven u graag het nodige advies wat voor uw huisdier het beste is. Bovendien kan u bij ons uw hond laten wegen om het effect van het juiste dieet op te volgen. Aarzel niet om ons te contacteren als u voeding wenst (bij) te bestellen.

Praktivet hondenvoeding
Praktivet hondenvoeding
Praktivet hondenvoeding
Praktivet voeding dieet