Algemeen gezondheidsonderzoek 

Ondervindt u dat een rund ziek is, dan komen wij langs voor onderzoek en behandeling. Dankzij onze ervaring, regelmatige bijscholing en een combinatie van grondig klinisch onderzoek en kwalitatieve labo-testen kunnen wij steeds de beste behandeling voorstellen. Ook op preventief vlak (vaccinaties, ontworming, voedingsadvies,...) staan wij u graag bij. Om u een vlotte service te garanderen, contacteert u ons best tussen 8 en 9u ‘s morgens.

Praktivet runderen
Praktivet runderen
Praktivet runderen

Vruchtbaarheidsbegeleiding

Met gebruik van een echografietoestel kunnen wij reeds in een vroeg stadium de dracht controleren. Ook bij niet-drachtige dieren geven wij u het juiste advies. Een gerichte, maandelijkse controle is dé sleutel voor de productiviteit van uw bedrijf.

Praktivet vruchtbaarheidsbegeleiding runderen
Praktivet tweeling rund

Kunstmatige inseminatie

Kunstmatige inseminatie staat onlosmakelijk verbonden met een goede vruchtbaarheidsbegeleiding. Wij insemineren zowel Holstein als Belgisch Wit-blauwe dieren. Andere diersoorten zijn mogelijk op aanvraag. Wij voorzien twee bezoekrondes per dag. Voor de ochtendronde maakt u graag een afspraak vóór 9u en voor de avondronde vóór 18u.

Praktivet kunstmatige inseminatie

Klauwverzorging

Klauwproblemen zijn de belangrijkste reden van een verminderde productie in het melkveebedrijf. Met onze hydraulische klauwverzorgingsbox kunnen wij dit snel en eenvoudig verhelpen. Wij voeren zowel individuele behandelingen als preventieve stalverzorging uit.

Praktivet klauwbehandelbox
Praktivet klauwbehandelbox
Praktivet klauwbehandelbox

Chirurgie

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij heel wat operaties ter plaatse uitvoeren: keizersnede, lebmaagoperatie links en rechts, laparotomie,…

Praktivet keizersnede
Praktivet keizersnede rund

Verdoven

Wij hebben een uiterst effectief verdovingsgeweer waarmee we elk uitgebroken of agressief rund kunnen verdoven. Voor elke situatie beschikken we over een aangepast anesthesieprotocol.

Praktivet verdovingsgeweer
Praktivet verdoven rund